Сара Петровић

Сара Петровић

Председница

Сара је студент међународног права на Правном факултету Универзитета у Београду. Међутим, чак и пре уписа на факултет, била је веома заинтересована за међународно право, дипломатију, људска права, дебату, систем ЕУ / УН-а и друге области у оквиру њих.

Током својих средњошколских дана у Правно-пословној школи “Београд”, поред многих других семинара и конференција, била је део прве делегације из Србије која је учествовала на Моделу Међународног кривичног суда у Пољској. Тада је започела заинтересованост према према симулацијама судских процеса. Након тога је основала дебатни клуб у својој средњој школи уз подршку професора и универзитетске дебатне мреже.

Чим је уписала факултет, њено интересовање према Моделима Уједињених нација, Европске уније, и другим конференцијама везаним за дипломатију, право и међународне односе  почела је да се развија великом брзионом. Прва студентска конференција на којој је учествовала одржана је у 2013-ој години и од тада је учествовала на многим како домаћим тако и међународним конференцијама као делегат, предсједавајући и као део организационог тима.

Она је алумниста Европске академије дипломатије у Варшави. Била је члан ЕЛСА-е и АЕГЕЕ-а. Била је заменица председника, а у новембру 2017. године изабрана је за председницу Клуба за Уједињене нације Правног факултета Универзитета у Београду.

Због своје страсти према језицима на њеној листи увек има нових за учење. Међутим, за сада она течно говори енглески, има средње знање руског и основно знање француског језика.

Увек је жељна да подели своје искуство и стекне нова знања. Себе би описала као комуникативну, одговорну и организовану особу која воли различите облике уметности, увек је фасцинирана разноврсношћу култура и изузетно заинтересована за дипломатију, право, психологију и језике.