У петак, 25.10. одржана је конференција “Арбитражно одлучивање” на Правном факултету Универзитета Унион, којој су присуствовали чланови Клуба за УН, Јана Спасеновић и Сара Петровић, председница Клуба.

Конференција је отворена поздравном речју декана Правног факултета Универзитета Унион проф. др Небојше Шаркића. Уводно излагање на тему “Мерила непристрасности у XXIвеку” одржао је академик проф. др Тибор Варади.

Затим су уследила излагања проф. др Владимира Павића на тему “Арбитражна пракса Врховног касационог суда”; проф. др Небојше Шаркића и Зорана Вавана на тему “Поступци извршења страних судских и арбитражних одлука”; проф. др Славка Ђордјевића  на тему ” О судској контоли арбитражних одлука донетих на Косову и Метохији”; проф. др Маје Станивуковић “Окончање Арбитражног поступка по правилима ИЦСИД-а”; доц. др Катарине Јовичић “Рецептум Арбитри”; адв. Милице Савић “Извођење доказа у арбитражном поступку, са посебним освртом на поверљивост података у оквиру – Доцумент продуцтион фазе”; адв. Татјана Милошевић “Утицај ИКТ сектора на рад арбитража и утицај арбитражних одлука на стратегије ИКТ компанија у актуелној деценији” и доц. др Милена Ђорђевић “Ефикасност арбитражног поступка”.

Ускоро, у петак се 8.11.2019. ће се одржати конференцији из области арбитражног права у

Привредној комори Србије. Програм конференције и информације о регистрацији доступне су на интернет страници Удружења за арбитражно право. Регистрација је обавезна, а број места је ограничен: https://www.arbitrationassociation.org/construction-disputes-and-arbitration-in-the-see-region/