Током 141. заседања Скупштине Интерпарламентарне Уније са темом “Улога и механизми парламента у јачању међународног права и допринос регионалне сарадње”, којем је Београд био домаћин, од 13. до 17 октобра ове године, наши чланови – Милена Николић, Сања Петровић, Миљан Божовић и Алекса Петровић су имали прилику да наставе досадашњу успешну сарадњу са амбасадом Индије, и учествују на овако значајном међународном догађају као официри за везу.

Заседање Интерпарламентарне уније  у Београду уједно је прво заседање у једном европском граду, изузев Женеве, након 20 година. Такође, заседање је одржано на тачно 130 година од основања ове најстарије и највеће парламентарне организаије, чији је Србија члан од самог оснивања 1889.

У Београду се окупило око стотину парламентарних делегација из читавог света, са укупно око 1500 чланова делегација. Током заседања, наши чланови су, поред непосредног увида у функционисање мултилатералне дипломатије, кроз обављање својих задатака имали прилику да присуствују отварању, заседањима као и самом изгласавању Београдске резолуције.

Такође, у склопу задатака официра за везу, упознали су индијске посланике са лепотама нашег главног града у слободно време. Овом приликом бисмо желели да се захвалимо амбасади Индије на континуираној успешној сарадњи, и нашим члановима на беспрекорном представљању Клуба за Уједињене нације на овако битном међународном догађају.