Делегација Клуба за Уједињене нације Правног факултета Универзитета у Београду учествовала је на јубиларној десетој универзитетској едицији Конферениције Модела Регионалне Сарадње на Родосу, у Републици Грчкој, у октобру 2019. године.

Конференција посвећена регионалним и међународним организацијама, као један од најзначајнијих омладинских пројеката у Грчкој, окупила је преко 400 студената. Чланови Клуба за УН Немања Безаревић, Урош Анђелковић (Председник Одбора за Моделе Ујединјених Нација) , Теодора Вишњић (Геенерални секретар) и Сара Петровић (Прдседница) имали то задовољство и част да чине прву делегацију из Србије на овако престижном студентском догађају.  

Церемонија отварања одржала се у Палати Великог мајстора витезова Родоса у Старом граду, а свечаност је започета изведбом националне химне Грчке, од стране оркестра 95. Националне Гарде више команде, након које су уследили химна Европе и поздравни говори партнера и институција које су подржале организовање Конференције које је започео његова светост Oлимпијски бискуп г. Кирилос у име Његове Светости Екуменског патријарха Бартоломеја I, затим, заменик градоначелника града Родоса, г. Константионс Тарасилас; члан Савета за транспарентност и е-управу региона Јужног Егеја на Егејским острвима, гђа Харула Јасиранис; шеф катедре за Медитеранске студије на Егејском Универзитету, проф. Ајкатерини Франци; члан одбора Привредне коморе Додеканеза гђа Маритана Алакиоту-Антополу, командант 95. Националне гарде више команде г. Николаос Фларис, правни саветник Организацијeцрноморске економске сарадње, г. Теимураз Антелава, главни организатор и председник Куће Европе у Родосу, г. Михаел Кавуклис и многе друге званице.

Симулирано је 12 комитета различитих међународних организација од којих су наши делегати учествовали у симулацији Европскох суда за људска права представљајући судије из Републике Немачке и Републике Аустрије, Афричке уније, представљајући Јужну Африку и Азијско-пацифичке економске сарадње представљајући Јапан. 

Захваљујемо се организаторима Конференције гостопримству и израженој професионалности! Радујемо се наставку сарадње у будућности!


Фотографијa: MRC RHODES 2019