У организацији Одбора за симулацију суђења у суботу, 25. Маја 2019. Године у просторијама ,,Инкубатора Гнездо’’ одржана је друга по реду симулација суђења у овом семестру, овог пута са жељом да нашим члановима и другим заинтересованим студентима права приближимо област међународног пословног права и светских трговинских токова кроз симулирање рада Тела за решавање спорова (Dispute Settlement Body – DSB), које ради унутар Светске трговинске организације (World Trade Organization – WTO).

Присутни су имали прилику да уживо виде сучељавање између тимова који су представљали Сједињене Америчке Државе и Тајланд, као и њихово одлично сналажење на случају у вези са органском змијском ракијом.

Панел који одлучује о исходу спора чинили су Вања Ђекић, Ивана Радомировић и Марта Милановић, истакнути познаваоци ове области, на челу са еминентним предавачем Правног факултета Универзитета у Београду и тренером првог српског тима за такмичење из ове области, доцентом др Марко Јовановићем као председавајућим.

Честитамо Марији Ралевић, студенткињи треће године основних студија, која је проглашена за најбољег говорника симулације, као и члановима оба тима, који су показали велику заинтересованост за ову материју, али и уложили много енергије и труда током истраживања припремајући се за симулацију.

Велику захвалност упућујемо Секцији адвокатских приправника Адвокатске коморе Београда који су нам пружили своју несебичну помоћ у организацији симулације.