У среду, 25. априла 2019. године, Клуб за Уједињене нације у сарадњи са Секцијом приправника Адвокатске коморе Београда организовао је предавање у свечаној сали Адвокатске коморе Београда на тему “Упоредна правна регулатива криптовалута”.

Имали смо задовољство да нам о овој теми говори адвокат Драган Маравић из адвокатске канцеларије MMJD Legal. Господин Маравић са нама је поделио значајне информације о крипто валутама и њиховом начину регулисања широм света. Чињеница је да за сада не постоји универзални начин регулисања њихове употребе, у неким државама је употреба крипто валута у потпуности забрањена, у другим jе регулисана на својствен начин, док у већини никаква регулација ни не постоји. За сада по његовом мишљењу Комисија за хартије од вредности РС, чини напредне кораке у поступку регулисања крипто валута чиме нас поставља у сам врх држава Европе по датом питању.

Поред тога, господин Маравић са нама је поделио своје искуство из случајева у пракси који су се предметно тицали крипто валута, као један од ретких адвоката који је до сада имао прилике да се са тиме сусретне.

Захваљујемо се адвокату Драгану Маравићу, Секцији приправника Адвокатске коморе Београда и свима који су присуствовали! У наредном периоду очекују нас нова предавања и друге активности у сарадњи са Секцијом приправника Адвокатске коморе Београда!