У четвртак, 28. марта 2019. године, гђа Драгана Корљан, Координатор Јединице за правду, заштиту и социјална права у оквиру одељења за Посебне поступке, Канцеларије високог комесаријата ОУН за људска права из Женеве, посетила је Правни факултет Универзитета у Београду, на ком је и сама дипломирала. Овом приликом гђа Корљан одржала интерактивно предавање на тему “Упознавање са радом Високог комесаријата Организације Уједињенинх нација за људска права”. 

Гђу Корљан студенти су први пут имали прилику да упознају у Женеви, у априлу 2018. године, приликом студијског путовања и семинара у Уједињеним нацијама који је организован на иницијативу Клуба за Уједињене нације Правног факултета, и још тада је оставила снажан и позитиван утисак на присутне. 

Гђа Драгана Корљан по први пут на Правном факултету одржала је веома информативно, исцрпно и едукативно предавање, које је омогућило нашим студентима да се упознају с радом Уједињених нација и Високог комесаријата за људска права на веома непосредан и неизмерно занимљив начин. 

Предавању су уз велики број студената такође присуствовали професорка др Ивана Крстић и асистенткиња Марија Влајковић, са катедре за међународно право и међународне односе на Правном факултету Универзитета у Београду, као и Никола Петровић, омладински делегат Републике Србије при Уједињеним нацијама.