Средином септембра, неколико чланова нашег Клуба је имало част и привилегију да буде део оперативног тима приликом званичне посете индијског потпредседника, господина Наидуа. Ово је било једно лепо, али пре свега и едукативно искуство за чланове нашег Клуба.

Све је почело предлогом за сарадњу, који нам је упутила амбасада Индије у Београду. Позиву су се одазвали Сара Петровић, Милена Николић, Сања Петровић и Ненад Станикић. Након интервјуа, сазнали смо да ћемо бити задужени за делегате који представљају највишу дипломатску инстанцу делегације која долази у посету. Били смо почаствовани што нам је указано такво поверење, и одлучни да се максимално потрудимо да све прође у најбољем реду.

Дан уочи посете, имали смо брифинг у хотелу Хyатт, где смо сазнали наша конкретна задужења. Милена Николић, Сања Петровић и Ненад Станикић су били задужени да буду официри за везу између делегата и оператвног тима, док је Сара Петровић добила задужење да буде официр за медије.

Током ове посете, имали смо прилику да научимо све што има везе са доласком високих званичника у посету некој земљи, укључујући организацију, протокол, али начине на које се решава свака мала криза која избије. Ово је било врло интересантно и динамично, а пре свега веома едукативно за нас.
Имали смо прилику да упознамо многе дипломате, политичаре, као и запослене у Министарству спољних послова Индије, да поразговарамо са њима и да чујемо њихова искуства. Имали смо прилику да научимо доста тога, али и да се успут дружимо и да поделимо са нашим гостима из иностранства лепоте наше престонице. Учврстили смо контакте са амбасадом Индије у Београду, али и направили нове контакте са индијским дипломатама из Пекинга, Туниса, као и са представницима Министарства спољних послова Индије.

Круна ове посете, а и највернији доказ да смо посао обавили како треба је био испраћај делегације. Делегати су током посете били одушевљени нашим гостопримством и нашим ентузијазмом. Похвалили су нас у сваком смислу, што је за нас представљало највећу награду за сав труд који смо уложили. Сам њихов одлазак је био веома дирљив и за нас и за њих.

Сарадња са амбасадом Индије се још једном показала као веома успешна и верујемо да ћемо и у будућности наставити лепо да сарађујемо. Наши чланови су први пут имали прилику да знања стечена на бројним учешћима на међународним конференцијама искористе на професионалан начин.