На деветнаестом по реду Светском фестивалу омладине и студената (19th World Festival of Youth and Students 2017) одржаном у Сочију у Русији, у периоду од 14-22. октобра текуће године учествовало је петоро чланова Клуба за Уједињене нације Правног факултета Универзитета у Београду – Наталија Радивојевић, Николија Недељковић, Милица Гутовић, Немања Војиновић и Милош Димић. Они су имали прилику да представљају делегацију Србије заједно са осталим учесницима.
Наиме, реч је о фестивалу који се традиционално одржава сваке године а ове године је у организацији Руске федерације, уз сарадњу Уједињених нација, окупљено преко 25.000 учесника из више од 180 земаља света. Фестивал је започет свечаном церемонијом отварања на којој је присуствовао и сам председник Русије, господин Владимир Путин, који је одржао инспиративне говоре окупљеним младим лидерима. Младима су се обратили и одржали предавања и истакнути светски политичари попут министра спољних послова Русије Сергеја Лаврова, портпаролке Министарства спољних послова Русије Марије Захарове као и извршног директора Института за Евроазијске студије и бившег министра спољних послова Италије, Франка Фратинија. Снажан утисак оставио је и говор истакнутог мотивационог говорника Ника Вујичића.
Церемонија затварања одржана је под слоганом “За мир, солидарност и социјалну правду. Боримо се против империјализма. Поштујући нашу прошлост, градимо будућност”. Чланови нашег Клуба су заједно са српском делегацијом и другим учесницима учествовали на бројним организованим форумима, панелима, радионицама, дискусијама и презентовали нашу земљу у најбољем светлу с циљем будуће имплементације позитивних решења на националном нивоу. Манифестација и програм реализовани су у области мобилности младих, рада Уједињених нација, екологије, културе, економије, права, политике, међународне безбедности и комуникација. Такође, учесници су имали прилике да уче и сарађују са омладином из целог света, као и да ступе у контакт са експертима из разних области, као и многобројним уметницима. Остварили су јединствену прилку да стекну нове пријатеље и да се сусретну са врхунским технолошким достигнућима данашњице.
Поред садржајног едукативног програма, млади су имали прилике да буду амбасадори своје земље и представе своју културу, језик и достигнућа, што је за наше чланове била једна велика част и прелепо искуство.
Честитамо нашим члановим на постигнутом успеху! Част је да Републику Србију представљају ови млади, амбициозни људи, а наше је задовољство што су део тима Клуба за Уједињене нације Правног факултета Универзитета у Београду.